Kardamom černý • 50g

99.00 

Kardamom černý je u nás známý také pod lidovým názvem egyptský pepř a mouřenínský pepř. Už Řekové a Římani ho používali jako koření i léčivo. Na dálném východu se kardamom přidává do tradičních pokrmů, místní ho mají rádi i v čaji nebo kávě.

Katalogové číslo: 368 Kategorie:

Popis

Pravý kardamom je základem indické kuchyně. Proto pro pokrmy připravované na tento způsob nesmí toto unikátní koření chybět.
Známý též jako Nepálský kardamom. Černý kardamom se lokálně používá i jako náhražka pravého kardamomu. Jde však o jinou chuť a toto označení si nicméně nezaslouží. Má výraznější dřevitou vůni až se zakouřeným či uzeným aroma. Zelený i černý kardamom si najde své uplatnění do různých jídel.

Různé prolínání chutí může obohatit náš jídelníček. Pěstování černého kardamomu není tak rozsáhlé jako pěstování zeleného a tak i jeho cena na trhu je v současné době téměř dvojnásobná.

Černý kardamom není tolik vhodný do sladkých pokrmů jako zelený kardamom. Těžší dřevitá chuť s nádechem uzeného je vhodnější na tučná masa, skopové, hovězí, dále do polévek a asijských jídel jako jsou dušené maso, vývar a nudlová polévka zvaná Pho.

Vaření

Chuť kardamomu je těžší, dá se snadno rozpoznat jeho kouřové aroma. Ve vaší kuchyni ho zkuste přidat k masu, do polévek, marinád, skvěle oživí asijskou kuchyni.

Kardamom používáme na začátku vaření, neboť se při vysokých teplotách otevírá jeho opravdová pepřovitá chuť. Pomáhá s bolestmi žaludku, povzbuzuje krevní oběh a chuť k jídlu. Tento egyptský pepř se používá např. při vaření sladké rýže, aby ji dodal tu správnou chuť. Napomáhá při trávení mléka.

Další informace

Dodavatel

TRS

Složení

100% kardamom černý

Hmotnost

50g